<![CDATA[Kauneus- ja Hyvinvointihuone Niina Varjonen - Blogi]]>Fri, 27 Nov 2020 06:34:36 +0200Weebly<![CDATA[Korona kevät, kesä ja syksy]]>Fri, 16 Oct 2020 09:47:13 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/korona-kevat-kesa-ja-syksyKulunut vuosi on ollut meille kaikille hyvin poikkeuksellinen. Koronavirus on tällä hetkellä osa meidän arkeamme ja on sitä vielä myös pidempäänkin.
Minulle yrittäjänä aika on ollut hyvin haastava. Olen onnistunut jatkamaan eteenpäin. Kiitos kuuluu siitä teille ihanat asiakkaani. Olette äärimmäisen tärkeitä. 


​Asiakkaiden turvallisuus ja hyvinvointi on minulle tärkeää. Toimin hoitoja tehdessäni vastuullisesti ja hygieenisesti. Käytän aina maskia. Tarvittaessa myös visiiriä. Pinnat ja välineet desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.
Asiakkaita palvelen yksi kerrallaan ja tarpeeksi pitkin vaihtovälein jotta vältytään ylimääräisiltä ihmiskontakteilta. Hoitojen sallimissa puitteissa toivon myös asiakkaiden käyttävän kasvomaskia. Jos asiakkaalla ei ole maskia mukanaan saa sen hoitolasta.
Turvallisesti tervetuloa hoitoihin!

]]>
<![CDATA[Vartalohoito]]>Tue, 28 Apr 2020 10:28:03 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/vartalohoitoKevät ja lähestyvä kesä on vartalohoitojen sesonkia kauneushoitolassa. Ajan yleiset ilmiöt kuten kehopositiivisuustrendi ja hyvinvointibuumi ovat lisänneet vartalohoitojen kysyntää hoitolassani ympäri vuoden. On kyse sitten ihon kiinteydestä, selluliitista tai kosteustasapainosta on kosmetologilla avaimet jokaisen naisen hyvinvointiin. Vartalohoito on myös arjen katkaiseva nautinto ja hemmotteluhetki.
Hoitolassani on käytössä Bioline Jatò Body Consept vartalohoitosarja. Body Consept on uudenlainen linja, joka tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja edistämään hyvinvointia ja hoitamaan vartalon muutoksia. Body Consept mahdollistaa räätälöidyt hoidot, joita täydentämään on kehitetty monipuolinen valikoima kotihoitotuotteita. 
Vartalohoitovalikoimissamme on useita erilaisia vaihtoehtoja, joista saadaan jokaiselle asiakkaalle tehtyä yksilöllinen hoitosarja.
Kuorintahoidot ovat erinomaisia ensimmäiseksi hoidoksi ennen sarjahoitoja tai yksittäiseksi hoidoksi.
Exfo Marine puhdistava kuorintahoito syväpuhdistaa ja pehmittää ihon sekä edistää ylimääräisten nesteiden poistumista. Kuolleenmeren suolakiteet pehmittävät ihon.
Glyco Peel uudistava kuorintahoito hedelmähappokuorinnalla. Tuloksena sileämpi, kiinteämpi ja väriltään tasainen iho.
Vartalon erikoishoidot suositellaan sarjahoitona jonka seurauksena saadaan tehokkaita, näkyviä tuloksia. Hoitojen vaikutus paranee kun sitoudutaan kotihoitoon ja noudatetaan perusterveellisiä elämäntapoja.
Thalasso Experience nesteitä poistava selluliittihoito. Ihoa napakoittava hoito nujertaa selluliittia tuloksellisesti. Pehmeät kääreet stimuloivat kuona-aineiden poistumista ja aineenvaihduntaa. Tuloksena välittömästi kevyempi olo ja sileämpi iho.
Volcanic Soul hoikistava vartalohoito. Ihoa pehmittävä ja vartaloa muokkaava hoito tueksi painonhallintaan sekä hoitamaan selluliittia. Hoitoalueina erityisesti reidet, pakarat ja vatsa. Lämpövaikutteinen hoito rentouttaa kehoa ja vähentää rasvakertymiä. Todellisia tuloksia!
White Flowers Wrap kiinteyttävä vartalohoito. Anti-age vartalohoito, jossa ylellinen naamio antaa välittömästi iholle uutta elinvoimaa ja kimmoisuutta. Uudistava ja ihon kiinteytymistä edistävä hoito. Sopii myös raskauden aikana. Ihanteellinen hoito kesän ja aurinkoloman jälkeen.
Heavy Legs täsmähoito turvonneille ja väsyneille jaloille sekä selluliitin torjuntaan. Nesteitä poistava tehotiiviste yhdistettynä suolapitoisiin kääreisiin antaa nopean ja välittömän helpotuksen tunteen jaloille.
Lisää hoidoista ja hinnoista www.kauneusjahyvinvointihuone.fi
]]>
<![CDATA[Kasvohieronta]]>Mon, 09 Mar 2020 16:04:25 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/kasvohieronta
Kasvohieronta on monille asiakkaille kasvohoidon odotetuin osa. Nykymaailma on nopea ja vaativa. Elämän nopea tempo ja alituinen stressi lisäävät hieronnan tarvetta. Kasvohieronnassa kaksi ihmistä on kosketukseen perustuvassa vuorovaikutus suhteessa, jonka teho ulottuu ihon lisäksi kehoon ja mieleen. Mikään muu hoitomenetelmä tai koje ei ole korvannut eikä tule koskaan korvaamaan hieronnan osuutta kasvohoidossa.
Kasvojen, kaulan ja dekolteen hieronta aktivoi ihoa, lihaksia ja verenkiertoa sekä tehostaa aineiden imeytymistä. Kun kudosten toiminta elpyy ja lihasten jännitystilat laukeavat, heijastuu se ihoon hyvänä värinä, hehkuna ja piirteiden rentoutumisena. Hieronnan vaikutus leviää keskushermostoon ja rentouttaa koko kehoa sopivasti. Jos kasvolihakset ovat aina jumissa eikä veri kierrä, ei muukaan ihonhoito tuota toivottua tulosta.
Kädet ovat sydämen jatke. Kädet ja tapa koskettaa on kosmetologin tavaramerkki. Ihmisten mieltymykset poikkeavat toisistaan ja jokainen hierontatilanne on erilainen. Kosmetologin on kyettävä lukemaan asiakasta ja herkistymään asiakkaan aaltopituudelle ja vastaamaan asiakkaan odotuksiin. Siitä syntyy hyvä kasvohieronta. 
Inspiraatiota omaan tekemiseeni saan käymällä säännöllisesti koulutuksissa sekä välillä itse ottamassa hoitoja ja hierontoja.

]]>
<![CDATA[Bioline Jatò Proceutic-enemmän kuin estetiikkaa!]]>Tue, 28 Jan 2020 15:17:02 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/bioline-jato-proceutic-enemman-kuin-estetiikkaa40-vuoden kokemuksen ja edistyneen tutkimustyön tuloksena, Bioline Jatò lanseerasi täysin uudenlaisen ihonhoitolinjan. Proceutic on kehitetty dermatologista tietämystä hyväksi käyttäen ja tarjoaa parhaan mahdollisen tehokkuuden, siedettävyyden ja yhteensopivuuden ihon kanssa. Proceutic-linja on turvallinen. Tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita, säilöntäaineita, mineraaliöljyjä eikä silikoneja. 
Keskeisessä roolissa ovat innovatiiviset hoitolahoidot joiden erittäin tehokkaat vaikutukset yhdistetään palauttavaan ja ylläpitävään kotihoitoon. Tämän synergian avulla voidaan merkittävästi parantaa juonteiden ja tummien läiskien sekä rasvaisen ja epäpuhtaan ihon ulkonäköä ja näkyviä tuloksia.
Proceutic aktiiviaineiden innovaatio
~Prebiootit- tasapainottavat ihon immuunipuolustusta ja ylläpitävät tervettä ihoa.
~C- vitamiini 2.0- uuden sukupolven c-vitamiini(etyyliaskorbiinihappo) joka suojaa ihoa uv- ja sinisen valon haittavaikutuksilta.
~Retinoidit- kolmen a-vitamiinijohdannaisen synergia jotka tehokkaasti vähentävät juonteiden ja ihon vanhenemisen näkymistä, mutta ovat vähemmän ihoa ärsyttäviä.
~Uuden sukupolven "äly"- ja "nuoruus"peptidit jotka uudistavat ja stimuloivat ihoa ja ihosoluja.
~Boswellia-uute- perinteinen tulehduksen vastainen lääkekasvi
~Atselaiinihappo- ihotautien hoidossa käytetty ainesosa, joka on antibakteerinen, kiiltoa vähentävä ja rauhoittava.
~Niasiiniamidi- B3-vitamiini jolla on tehokas antimikrobinen vaikutus
~Bakuchiol- todistettu laajakirjoinen antimikrobinen vaikutus.

THE AGEBIOTIC SYSTEM
Ikääntyvä iho +40v. jossa esiintyy ryppyjä, syviä juonteita, kuivuutta ja pigmenttihäiriöitä.
Hoitolassa tehtävä ihoa uudistava retinoidikuorinta hoito tehdään 3-4 kerran sarjana kerran viikossa yhdistetään agebiotic kotihoitotuotteisiin. 

THE PURITY SYSTEM
Rasvainen ja epäpuhdas iho niin nuorelle +15v kuin aikuiselle. 
Hoitolassa tehtävä puhdistava yrttikuorinta hoito tehdään 3-5 kerran sarjana kerran viikossa ja yhdistetään purity system kotihoitotuotteisiin.
]]>
<![CDATA[Mitä on mikroneulaus?]]>Mon, 25 Nov 2019 14:28:43 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/mita-on-mikroneulausMikroneulaushoidossa ihon pintaan tehdään lukematon määrä mikroskooppisen pieniä reikiä=mikrokanavia, joiden kautta imeytetään tehoaineita syvälle ihon kerroksiin. Samalla kun tehoaineiden imeytyminen aktivoituu, neulojen aikaansaama hallittu mikrovaurio stimuloi uuden kollageenin muodostumista ja aktivoi ihon biologista korjautumisprosessia, jolloin ihon tukikudos vahvistuu ja iho napakoituu. Mikroneulaus perustuu ihon luonnolliseen vahvistamiseen eli ihon oman kollageeni- ja elastiini sidosten uusitumiseen, joten tulosten näkyminen vie oman aikansa. Tulokset alkavat näkyä ihon uusiutumisnopeudesta riippuen 4-6 viikon kuluttua hoitosarjan aloittamisesta.

Mikroneulauksen vaikutukset iholle:
~ muodostaa uutta kollageenia, jolloin iho kiinteytyy
~ madaltaa juonteita ja ryppyjä
~ aktiivisten aineiden imeytyminen tehostuu
~ ihon kantasolujen jakautuminen kiihtyy
~ pigmenttiläiskät vaalenevat
~ arvet ja arpikudos korjaantuvat
~ huokoset pienenevät
~ ihon väri ja pinta tasoittuu
~ vahvistaa ihoa ja pintaverisuonistoa, hoitaa myös couperosaa
TKN-Pen mikroneulaus
TKN-Pen on kynän mallinen moottoroitu hoitolaite, johon kiinnitetään kertakäyttöinen steriili neulauspää. Neulanpituus on säädettävissä 0,25-1,5mm, joten samalla neulauspäällä voidaan hoitaa turvallisesti kasvot, kaula sekä silmän- ja huultenympärykset. Mikroneulauskynällä pystytään tehokkaasti kohdentamaan hoidot myös juonteisiin tai arpiin verrattuna neularullalla tehtävässä hoidossa.
TKN-Pen mikroneulaushoitoa suositellaan tehtäväksi 3-6 kerran sarjana 4-8 viikon välein. Saat suuremman tehon mikroneulauksesta kun stimuloivia ja aktivoivia hoitokertoja on säännöllisesti sarjana.
Hoidossa ei ole haittavaikutuksia ja siinä on lyhyt toipumisaika ja se sopii kaikille ihotyypeille ja kaikille ihoalueille.
Hoitoa ei voida tehdä verenohennuslääkkeitä ja särkylääkkeitä säännöllisesti käyttäville, insuliinihoitoista diabetesta sairastaville tai jos hoidettavalla alueella on aktiivista aknea, herpestä, rosaceaa tai ihoinfektiota. Raskauden aikana hoitoa ei suositella.

Huomioitavaa hoidon jälkeen:
~ iho voi punoittaa, mutta punoitus laskee muutamassa tunnissa
~ iho voi tuntua aralta parin päivän ajan
~ ihon koskettelua tulee vältää seuraavaan päivään
~ iholle ei tule laittaa mitään tuotteita tai meikkiä kuuteen tuntiin tai mielellään koko päivänä
~ hoidon jälkeen tulee välttää saunaa, uimista, hikiliikuntaa ja aurinkoa saman päivän aikana
~ vältä aurinkoa 2-4 viikon ajan

Hoidossa käytän Toskani Cosmetics farmaseuttista laatua olevia medikaalisia seerumeita ja hoitoaineita. Toskani työskentelee puhtaimpien ainesosien kanssa varmistaakseen parhaan tuotteen ja pitääkseen mahdolliset ihoreaktiot niin pieninä kuin mahdollista. Tehokkuutta mikroneulaushoitoihin antavat tehokkaat ja korkealaatuiset seerumit ja naamiot.
]]>
<![CDATA[Meikkitrendi nyt]]>Sun, 20 Oct 2019 12:44:25 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/meikkitrendi-nytPicture

Meikki tällä hetkellä on valoisa, raikas ja hehkuva.
Muutaman viime vuoden aikana kasvomeikki on kulkenut vahvan varjostuksen ja contourin kautta strobing trendiin eli valokohtien korostusmeikkiin.Nyt pohjameikki on muuttunut entistä läpikuultavammaksi. Tavoitteena on meikkipohja joka on luonnollinen, kuulas ja hehkuva. Contouring on maltillista ja neutraalinpaa, onhan sillä oikealla tavalla tehtynä puolensa. Pohjameikissä käytetään nyt kuulto/hehkuvoidetta meikkivoiteen joukossa joka lisää hehkua. Tuotetta voi myös lisätä myös otsalle, poskipäille, huulten amorinkaaren yläpuolelle ja leukaan.
Poskipuna tekee ihosta terveen kuulaan ja luonnollisen näköisen. Poskipunan paikka on nyt poskipäiden huipulla juuri highlighterin alapuolella.
Syksyn ja talven juhlissa meikki kimaltaa luomilla ja huulissa. Silmissä on väriä ja glitteriä.

Kuvat Evagarden make up
]]>
<![CDATA[Syksyn ihonhoito]]>Sun, 15 Sep 2019 18:18:21 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/september-15th-2019Picture
Syksy on saapunut. Nyt on aika päivittää ihonhoitorutiinit toisenlaiseksi. Kesän jälkeen ihossa on kuivuutta, epäpuhtauksia, juonteita, kirjavuutta ja pigmenttiläiskiä. 
Syksyllä viilentyvä ilma, tuuli ja vähenevä auringonvalo haastavat jälleen ihoa. Nyt on jälleen hyvä aika varata kasvohoito kosmetologille jossa samalla päivitetään ihon kotihoito.
Syksy on ihonhoidossa hyvä aika kuorintahoidoille. Kosmetologin tekemät kuorinnat irrottavat tehokkaasti kuolleita ihosoluja. Tämä stimuloi ihon uudistumisprosessia ja korjaten kesän jäljiltä aurinkovaurioita. Lopputuloksena on hehkuva, tasaisemman sävyinen ja sileämpi iho. Kuorinnan jälkeen on hyvä jatkaa hoidoissa ja kotihoidossa ihon ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä ja hoitavia sekä kosteuttavia ja suojaavia tuotteita.
​Hoitolassani teen Bioline Jatòn Primaluce kasvohoitoa. Hoito on kaikille ihotyypeille sopiva kosmeettinen kuorintahoito joka häivyttää juonteita ja pigmenttihäiriöitä sekä puhdistaa ja uudistaa ihoa PHA-AHA happojen avulla. Tehokas sarjahoitona tehtynä. Primaluce kotihoitotuotteet uudistavat, kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä vähentävät pigmenttihäiriöitä ja ikääntymisen merkkejä.

]]>
<![CDATA[Hoitotuolissa kuultua]]>Mon, 12 Aug 2019 13:20:54 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/hoitotuolissa-kuultua

​Haluan kertoa miksi koen oman työni tärkeäksi.
Kosmetologin työ vaatii myös empatiakykyä ja ihmistuntemusta. Työssäni kuulen paljon erillaisia elämäntarinoita. Hoidon lomasssa asiakkaani kertovat tapahtumat kotona, työpaikalla, rakkaudessa, ystävien ja sukulaisten poismenot. Osat tarinoista ovat iloisia ja osat surullisia.
Hoitotuoli on kuin terapiatuoli, missä kerrotaan kokemuksia elämästä ja puretaan tunnot ja mieltä painavat asiat oman kosmetologin kanssa. Olen tukipilari asiakkaalleni johon he voivat luottaa niin ammatillisesti, ystävänä ja kuuntelevana korvana. 
Kun kuulen että tekemäni kasvo-tai jalkahoito oli muutakin kuin hoito, että kuuntelin asiakasta koen työni tärkeäksi.
Olette ihania kaikki asiakkaani, kiitos!
]]>
<![CDATA[July 23th, 2019]]>Wed, 24 Jul 2019 15:07:56 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/july-24th-20196767641Picture
Miksi jalkojen hoito on tärkeää?

Jalat kuljettavat meitä eteenpäin elämässämme päivästä ja vuodesta toiseen. Ne ansaitsevat kaiken huomion ja huolenpidon.
Jalkojen hyvinvointi on osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hyvinvoivat jalat auttavat jaksamaan arkipäiväisissä askareissa. Usein emme kiinnitä jalkojemme hyvinvointiin huomiota ennen kuin niissä esiintyy jonkinasteen ongelma, joka aiheuttaa kipua kävellessä.
Jalkavaivoja syntyy monista syistä. Osa vaivoista on perinnöllisiä, osa tapaturmista aiheutuneita ja osa sairauden aiheuttamia. Jalkoihin voi tulla esimerkiksi kovettumia, känsiä, hiertymiä ja hautumia. Jalkojen iho voi olla kuiva ja hilseilevä. Kantapäät voivat olla niin kuivat että tuloksena ovat kipeät haavat. Kun iho on rikki jalat ovat alttiina infektioille. Kynsivauriot näkyvät yleensä paksuuntuneena ja sisäänkasvaneena kyntenä.

Miten jalkoja voi hoitaa?
Päivittäin pese ja kuivaa jalat huolellisesti. Rasvaa jalat pesun jälkeen, mutta älä varpaiden välistä sillä se voi hautoa ihoa. Käytä jaloille tarkoitettuja voiteita ja jos kantapäät halkeilevat helposti valitse erityisesti halkeileville kantapäille tarkoitettua ravitsevaa voidetta. Kun jalat kaipaavat virkistystä, jalkatuotteissa olevat aineet kuten menthol helpottavat väsyneitä jalkoja. Käytä kotona jaloille kuorintaa 1-2- kertaa viikossa. Se pehmittää ihoa ja poistaa kuivan ihokerroksen.
Käy säännöllisesti jalkahoidossa hoidattamassa jalkoihin muodostuvat kovettumat ja känsät.
Liiku riittävästi, jotta jalkojen lihakset aktivoituvat ja pysyvät vahvoina. Kävele mahdollisemman paljon paljain jaloin. Se ehkäisee jalkaterän pikkulihasten laiskistumisen. Tärkeää on käyttää oikeankokoisia kenkiä. Liian pienet kengät aiheuttavat rakkoja, haavoja ja jalan virheasentoja.

Muistetaan huolehtia jaloistamme!

​- Niina

]]>
<![CDATA[June 2th, 2019]]>Wed, 24 Jul 2019 15:07:08 GMThttp://kauneusjahyvinvointihuone.fi/blogi/july-24th-20199960407Picture
Aurinko ja iho

​Se on vihdoin täällä, kesä! Moni meistä odottaa kauniita aurinkoisia päiviä oli sitten auringonpalvoja tai varjossa viihtyvä.
Auringolla on hyödyllisiä ja haitallisia vaikutuksia.
Auringon valo vaikuttaa mielialaamme piristävästi ja sitä tarvitaan D-vitamiinin muodostumiseen elimistössä.

Miten aurinko vaikuttaa ihoon?
Auringon UVB-säteily jää ihon pintakerrokseen ja aiheuttaa ihon ruskettumisen ja palamisen. Ruskettuminen on ihovaurio ja ihon suojamekanismi, jolla se yrittää suojella ihon syvempiä kerroksia ja ihosoluja haitalliselta UV-säteilyltä.
UVA-säteily imeytyy ihon syvempiin kerroksiin ja aiheuttaa soluvaurioita, ihon ennenaikaista vanhenemista ja edistää ihosyövän riskiä.
Runsas oleskelu auringossa saa ihon muuttumaan paksummaksi, veltoksi ja ryppyiseksi koska UV-säteet vahingoittavat elastiinia eikä iho pysy enää kimmoisana.
Ihon palamiseen vaikuttaa ihotyyppi ja UV-säteilyn voimakkuus. Auringon UV-säteilylle altistuminen on tärkein ihosyövän riskitekijä. Yleisimpien ihosyöpien eli okasolu ja tyvisolusyöpä riski lisääntyy pitkäaikaisen aurinkoaltistuksen seurauksena, vaikka iho ei palaisikaan.
Ihon toistuva palaminen ja lapsena ja nuorena saadut UV- annokset kasvattavat mahdollisuutta sairastua melanoomaan.
UV-säteilyltä ja sen syöpäriskeiltä on helppo suojautua vaatteilla, lakilla, aurinkolaseilla ja aurinkosuojavoiteilla. Oikealla suojautumisella jopa 95 prosenttia ihosyövistä on estettävissä.

Aurinko on ihana asia. Nautitaan siitä kohtuudella ja oikein suojattuna.

lähteet; www.allergia.fi/iho-ja-aurinko, www.kaikkisyovasta.fi/ihosyöpä

- Niina

]]>